Velfærdskampen starter med de ansatte

Velfærdskampen starter med de ansatte

Skrevet af Helle Nielsen i Fra Formanden

Velfærdskampen starter med de ansatte
Alle valg er vigtige. Men det meget forestående valg af et nyt byråd i Odense er alligevel en tand vigtigere, end vi har været vant til i mange år. Og det skyldes ’Kampen om Velfærdsprocenten’.
Efter at vi i tæt på 25 år oplevede meget bred opbakning til kommunens budgetter, ser vi nu – med budgetterne for 2017 og 2018 – at partierne vil gå to forskellige veje. Heldigvis går flertallet – Socialdemokratiet, Radikale, SF og Enhedslisten – den rigtige vej.
Med en samlet skattestigning på 0,8 procent fordelt over de to år får vi i alt 214 millioner kroner ekstra til at løfte og styrke de fire kerneområder, kampen om velfærdsprocenten handler om: de yngste børn, skolebørnene, de udsatte børn, mennesker med handicap og de ældre.
Det er vigtigt for de pågældende grupper, men det er sandelig også vigtigt for de medarbejdere, der er beskæftiget inden for de områder. Det blev jeg senest bekræftet i på det tværpolitiske valgmøde om den offentlige sektor, som LO Fyn holdt forleden. Den aften bestyrkede mig i, at indsatsen for en anstændig velfærd starter med de ansatte. Ordentlige arbejdsforhold giver bedre service, som giver gladere borgere.
Sværere er det ikke. Og selv om modstanderne af velfærdsprocenten er sure over, at det har kostet en lille skattestigning, er det værd at huske, at Odense stadig har den laveste skat på hele Fyn.
Den linje, de fire partier har lagt, er værd at stå bag 21. november. Det vil nemlig betyde, at vi i de næste fire år er sikre på et politisk flertal, som vil fællesskabet og tager hånd om de udsatte. Derfor er dette valg vigtigt.

Med venlig hilsen
Helle Nielsen
Formand LO Fyn

20 nov 2017


});