TOMMELEN OP TIL ODENSES TASK FORCE

TOMMELEN OP TIL ODENSES TASK FORCE

Skrevet af Helle Nielsen i Fra Formanden

Tommelen op til Odenses Task Force

I LO Fyn lavede vi “thumbs up”, da Odense Kommunes Beskæftigelses Task Force for nylig præsenterede en række forslag til, hvordan vi sammen bekæmper arbejdsløsheden i kommunen.

For dét er der brug for. I dag er Odense nemlig den by i Danmark med den – forholdsmæssigt – næsthøjeste ledighed: Arbejdsløsheden ligger på 6,3 procent, og det er ikke godt.

Vores tro på Task Forcen’s anbefalinger er ikke blevet mindre, efter at beskæftigelsesrådmand Steen Møller deltog i vores seneste bestyrelsesmøde. Her gennemgik han indholdet og forklarede, hvordan kommunen kan løfte opgaven – blandt andet ved at indlede endnu tættere samarbejde med a-kasser og fagforeninger, ved at indgå flere forpligtende fællesskaber med virksomhederne og ved en mere håndholdt indsats over for hver enkelt af de arbejdsløse.

Rådmanden lyttede også til os – og de få bekymringer, vi har. For der er – selvfølgelig – punkter, hvor vi som fagbevægelse maner til opmærksomhed. For eksempel skal vi holde øje med, at de virksomheder, som tager mange arbejdsløse i praktik eller job med løntilskud, ikke blot bruger de muligheder som et redskab til at få billig arbejdskraft.

Men helt overordnet er der mange gode intentioner i anbefalingerne. Og i LO Fyn er vi i den grad klar til at tage fat og yde vores til, at de store ambitioner bærer frugt.

I første omgang hilser vi med glæde, at byrådet på sit seneste møde tog endnu et skridt i det vigtige arbejde og afsatte yderligere 22 millioner kroner til at bekæmpe ledigheden. Nu er det samlede beløb oppe på 72 millioner kroner, som skal finansiere i alt 14 projekter.

Det er i sig selv fint, men det vigtigste er måske den opmærksomhed, der nu for alvor er rettet mod at reducere ledigheden. Den opmærksomhed kan være meget mere værd end 72 millioner kroner.

Vi håber virkelig, at Odense Kommune når sit mål og får ledigheden bragt ned på landsgennemsnittet. Ja, for vores og de skyld må vi også gerne ligge under det gennemsnit, men det må blive næste mål.

 

Helle Nielsen,

Formand LO Fyn

 

15 jun 2017


});