SEKS UD AF TI FYNBOER HAR OPLEVET FEJL PÅ LØNSEDLEN

SEKS UD AF TI FYNBOER HAR OPLEVET FEJL PÅ LØNSEDLEN

Skrevet af Helle Nielsen i Fra Formanden, Nyheder

SEKS UD AF TI FYNBOER HAR OPLEVET FEJL PÅ LØNSEDLEN

Tjek din lønseddel.

Sådan lyder det enkle budskab, når fagforeningerne i LO og FTF igen i år trækker i kampagne-tøjet og opfordrer de danske lønmodtagere til at holde øje med, om de får den løn, de skal have.

Det er langt fra tilfældet for alle. En helt ny undersøgelse viser, at over halvdelen – helt præcist 51,9 procent – har oplevet fejl. Her skiller Fyn sig dog ud ved at ligge markant over gennemsnittet: 58 procent, eller næsten seks ud af ti, fynboer har oplevet, at lønsedlen ikke stemmer.

”Det er selvfølgelig alt for mange,” siger Helle Nielsen, formand for LO Fyn.

Det til trods trøster hun sig ved, at fejlene i langt de fleste tillfælde kan forklares.

”Arbejdsgiverne laver ikke disse fejl for at snyde de ansatte og retter som regel hurtigt op, når de bliver opmærksomme på forholdet,” siger Helle Nielsen, formand for LO Fyn.

Det kan være svært at tjekke, om man får det rigtige i løn, fordi lønnen er sammensat af for eksempel grundløn, forskellige tillæg og opsparing til ferie og pension.

OK fagforeningerne kender detaljerne, om hvordan lønnen er sat sammen, og hvad der skal stå på medlemmernes lønsedler. For det er fagforeningerne, der har aftalt overenskomsten med arbejdsgiverne. Der er mange forskellige overenskomster på arbejdsmarkedet, som hver især passer til bestemte typer arbejdspladser, så man skal kontakte den fagforening, der kender ens arbejdsområde”, siger formand for FTF Region Syddanmark John Christiansen.

Sammen med Helle Nielsen opfordrer han alle til at holde øje med tallene.

”Og hvis man er i tvivl, kan man altid kontakte sin tillidsrepræsentant eller fagforening. Jo hurtigere en fejl opdages, jo bedre,” siger de to formænd.

Den nye undersøgelse er foretaget for LO og FTF af Epinion i august og september i år.

LOKALE AKTIVITETER

LO, FTF og fagforeningerne i de to hovedorganisationer, der repræsenterer 1,5 millioner lønmodtagere, gennemfører årets løntjek-kampagne i de to første uger af november.

Forbundene i CO-Industri som er: 3F, Metal, HK Privat, TL, EL, Blik- og Rør, Malerne og Serviceforbundet inviterer medlemmer og ansatte vikar på Lindø til at komme til løntjek d. 3 + 11. november fra kl.14-18 i Munkebo på adressen: Nymarken 1 i 3Fs lokaler.

04 nov 2015