Ryanair kan stadig nå at indgå overenskomst

Ryanair kan stadig nå at indgå overenskomst

Skrevet af Helle Nielsen i Fra Formanden, Nyheder

Ryanair kan stadig nå at indgå overenskomst

01. juli 2015

“Vi er meget tilfredse med afgørelsen i Arbejdsretten. Nu er det op til Ryanair. Jeg håber, det lykkes at indgå en aftale. Ryanair fik forslagene til overenskomst allerede i februar på et møde i London”, siger Lizette Risgaard.

 - Det er en sejr for den danske model. Om nødvendigt kan vi nu konflikte og udføre sympatihandlinger for at få en overenskomst for dem, som Ryanair har baseret i Danmark, siger Lizette Risgaard.

– Vi vil naturligvis allerhelst undgå konflikten, og vi håber derfor, at Ryanair kommer til forhandlingsbordet. Ryanair fik de konkrete udspil til overenskomsterne allerede i februar, nu har de muligheden for at kigge på dem igen, og indgå en overenskomst.

– Strejke og sympatihandlinger er nogle gange nødvendige. Men lad os håbe, at Ryanair kommer til fornuft. Vi vil helst indgå en aftale, siger Lizette Risgaard.

Arbejdsretten afgjorde, at LO af tekniske årsager skal varsle konflikten mod Ryanair igen. Derfor bliver konflikten ikke iværksat allerede natten mellem mandag og tirsdag, sådan som det først var annonceret, men på et senere tidspunkt. Der arbejdes hen imod at iværksætte en konflikt om 17 dage (lørdag d. 18. juli), men det er ikke endeligt fastsat.

Læs mere om Ryanair-sagen på lo.dk: http://www.lo.dk/Tema/TemaArkiv/2015/Ryanair.aspx

Kontakt: Peter Koch Palshøj, kommunikationskonsulent LO, tlf. 61 15 02 10 eller Morten Bruun, pressekonsulent LO, tlf. 29 89 16 16

02 jul 2015