Politiskolen skal selvfølgelig til Svendborg

Politiskolen skal selvfølgelig til Svendborg

Skrevet af Helle Nielsen i Fra Formanden

Politiskolen skal selvfølgelig til Svendborg

To gange om året inviterer LO Fyn de fynske folketingsmedlemmer til fællesmøde – dels for at præsentere politikerne for nogle af de emner, der optager os i fagbevægelsen, dels for at diskutere nogle af de spørgsmål, der har betydning for hele Fyn.

Det er selvfølgelig ikke altid, vi er enige bordet rundt, men på det seneste møde var der ét punkt, der i den grad samlede os:

Etablering af en ny politiskole uden for København – placeret i Svendborg

Her støtter LO Fyn på det varmeste forslaget om, at politiskolen placeres i Svendborg. Og det gør vi, fordi Svendborg har alle forudsætninger for at huse skolen. Det er en uddannelsesby, de har rammerne og ikke mindst så kan man – og det er jo en af forudsætningerne – komme til København på mindre end to timer.

Det tæller selvfølgelig også, at skolen vil føre nye arbejdspladser med sig. Dem har vi også brug for. Og i en tid, hvor statslige arbejdspladser flyttes uden for København, kan man godt sige, at Svendborg står for tur. Byen blev i hvert fald ikke tilgodeset, da Søfartsstyrelsen og Udlændingestyrelsen skulle have nye adresser.

Vi håber, at justitsminister Søren Pind har øjne for Svendborgs åbenlyse fordele, når han kommer med sin indstilling til placeringen af den nye politiskole.

27 jan 2016


});