Nyt initiativ fra LO Fyn, der inviterer de fynske folketingsmedlemmer til halvårlige møder for at styrke den lokale dagsorden

Nyt initiativ fra LO Fyn, der inviterer de fynske folketingsmedlemmer til halvårlige møder for at styrke den lokale dagsorden

Skrevet af Helle Nielsen i Fra Formanden

Nyt initiativ fra den fynske fagbevægelse, der inviterer de fynske folketingsmedlemmer til halvårlige møder for at styrke den lokale dagsorden

Den fynske fagbevægelse vil tættere på de fynske folketingspolitikere, hvadenten de er røde, blå eller grønne.

Derfor har LO Fyn for første gang taget initiativ til at invitere samtlige 18 nyvalgte Christiansborgspolitikere fra Fyn til halvårlige møder i Odense.

Debut-mødet er lige om hjørnet – 17. august – og til dato tyder meget på, at politikerne tager vel mod fagbevægelsen initiativ til at skabe et nyt forum.

Læs også: Godt initiativ

– Vi har foreløbig fået ja fra ti, og flere kan komme til. Det vil jeg – ferien taget i betragtning – betegne som et flot fremmøde, siger LO formand Helle Nielsen, der også er socialdemokratisk byrådsmedlem i Odense.

Helle Nielsen er initiativtager til møderne, hvis tanke er at styrke forbindelsen og netværket mellem den fynske fagbevægelse og de folkevalgte.

– Hvis vi skal have noget igennem for Fyn, så skal vi gøre det i fællesskab og lære hinanden at kende. Vi har emner, vi gerne vil have på dagsordenen og indvi dem i, og omvendt har politikere også emner, de gerne vil have vores holdning og bidrag til.

Læs også: Fynsk Erhverv har succes med møder

– Vi har jo fælles interesser, hvadenten vi er folketingsmedlemmer eller fagbevægelse, siger LO-formanden.

Kvalitetstid

Helle Nielsen lægger vægt på, at møderne er tværpolitiske – der bliver på ingen måde tale om en rød dagsorden, selv om fagbevægelsen er kendt som rød.

– Folketingspolitikere er jo travle folk, som bliver inviteret til mange møder, men det skal være kvalitetsmøder, som ikke må være spild for nogen. Hvis det bliver det, kommer de ikke igen, siger Helle Nielsen.

Læs også: Hold det aktuelt og relevant

LO-formanden forestiller sig, at emnerne på møderne f.eks kan være togfonden, udvidelse af motorvejen, Bios, drøftelse om statslige arbejdspladser og social dumping.

Skulle Helle Nielsen nævne sin egen top tre af emner er det:

1) Dagpengekommissionen.

2) Uddannelse, især fortløbende efteruddannelse og opkvalificering.

3) Velfærdssystemet og den offentlige sektor, som er under hårdt pres

05 aug 2015


});