Ny politiskole: Fyn står sammen om Svendborg

Ny politiskole: Fyn står sammen om Svendborg

Skrevet af Helle Nielsen i Fra Formanden

Ny politiskole: Fyn står sammen om Svendborg

Oprindeligt var opgaven enkelt nok: Danmarks nye politiskole skal ligge i Vestdanmark i en by, hvor der højest er to timers transport til København.

Med disse forudsætninger for øje faldt det helt naturligt, at Svendborg Kommune bød sig til, men nu – hvor vi tilsyneladende hastigt nærmer os en endelig afgørelse og præmisserne undervejs har ændret sig –

er der mere og mere, der tyder på, at skolen placeres et eller andet sted i Jylland.

I LO Fyn håber vi, at justitsminister Søren Pind i tide opdager, at han er ved at begå en fadæse. Svendborg har simpelt hen alle forudsætninger for at huse en ny politiskole.

Svendborg ligger vest for Storebælt, der er mindre end to timers transport til København, det er i forvejen en uddannelsesby, og kommunen kan diske op med et nyt byggeri, så skolen får de bedst mulige vilkår.

Ydermere står vi sammen om Svendborg her på Fyn. Mens de jyske byer – populært sagt – slås om værtsskabet, løfter vi i flok.

For eksempel er den alliance mellem LO Fyn og de fynske folketingspolitikere, som blev indgået på vores fællesmøde i januar, stadig intakt.

LO Fyns bestyrelse havde forleden besøg af politikere fra begge fløje, og vi håber alle, at Svendborg rammes af medvind på opløbsstrækningen.

For god ordens skyld gentager jeg gerne argumentet om, at det også handler om arbejdspladser. Og minder i al stilfærdighed om, at Svendborg også blev ’snydt’, da Søfartsstyrelsen og Udlændingestyrelsen skulle have nye adresser.

Med andre ord: Svendborg vil være et åbenlyst rigtigt valg.

Helle Nielsen

 

Formand LO Fyn

25 aug 2016


});