Løkkes nulvækst koster 32.000 offentlige job

Løkkes nulvækst koster 32.000 offentlige job

Skrevet af Helle Nielsen i Fra Formanden, Nyheder

Nulvækst giver 1.300 færre job på Fyn

Hvis vi efter det kommende folketingsvalg får en regering, der indfører nulvækst i den offentlige økonomi, vil det koste cirka 1.300 kommunale job alene i de 10 fynske kommuner.

Det viser det nye Danmarkskort over lokale konsekvenser af nulvækst og udgiftsstop, som LO og FTF fredag har præsenteret.

Reelt er antallet højere. Regionens arbejdspladser – for eksempel sygehusene – står også for skud. Her vil nulvækst resultere i 1.500 færre stillinger. Og i regionens øvrige kommuner i det syd- og sønderjyske vil nulvækst koste cirka 1.900 job.

”Det er voldsomt, og det er jo ikke ligegyldige stillinger, vi taler om. Det handler blandt andet om pædagoger, sygeplejersker, lærere og SOSU’er – alle de mennesker, der er med til at løfte vores velfærdssamfund” siger Helle Nielsen, der er formand for LO Fyn.

Og det er alle kommuner i området, der bliver ramt. Nyborg vil eksempelvis miste 78 stillinger, Assens 105, Svendborg 162 og Odense 486.

”Nulvækst vil uden tvivl forringe den offentlige velfærd til borgerne – blandt andet fordi vi bliver flere, og vi lever også længere. I mine øjne er det afgørende – både for beskæftigelse og velfærdssamfundets fremtid – at vi fastholder den nuværende lille stigning på 0,6 procent om året i det offentlige forbrug,” understreger Helle Nielsen.

På landsplan betyder nulvækst en besparelse på 20 milliarder kroner og det vil koste 32.000 offentlige job – fordelt med 15.500 færre ansatte i kommunerne, 7.000 færre i regionerne og 9.500 i staten.

LO og FTF har i denne uge indledt kampagnen ”Sammen skaber vi værdi”. Her præsenterer de 22 konkrete forslag, som de to hovedorganisationer meget gerne vil have den næste regering – uanset om den er rød eller blå – til at inddrage i sit regeringsgrundlag. LO og FTF repræsenterer i alt 1,5 millioner lønmodtagere.

 

Helle Nielsen, formand LO Fyn

Kilder: Arbejderbevægelsens Erhvervsråd / Kommunernes og Regionernes Løndatakontor.

Om nulvækst: Nulvækst betyder, at det offentlige ikke må bruge flere penge, end man gør i dag – reelt set. Der er i Venstres forslag om nulvækst indlagt plads til løn- og prisstigninger, men der tilføres ikke flere ressourcer. Det er et reelt udgiftsstop i det offentlige frem til 2020.

17 apr 2015