LO Fyn inviterer til debat om broen og afgiften

LO Fyn inviterer til debat om broen og afgiften

Skrevet af Helle Nielsen i Arkiv, Arrangementer, Fra Formanden

BroafgiftLO Fyn inviterer til debat om broen og afgiften

Er væksten på Fyn afhængig af en lavere broafgift? Handler Fyns største infrastrukturelle problem om, at det koster penge at krydse Storebælt? Og hvem skal betale driften, hvis vi sænker – eller fjerner – broafgiften?

Det er blot nogle af de spørgsmål, der – inspireret af Stiftstidendes Broafgift – Nej Tak! – optager fagbevægelsen på Fyn. Ligesom som mange andre læsere har vi fordybet os i både artikler og debatindlæg. Vi hælder nok mest til at bevare afgiften, indtil broen er betalt – og derefter fastsætte en ny afgift. Men vi kan da godt se de umiddelbare fristelser, der ligger i at droppe – eller reducere – afgiften.

Dybest set er vi dog skeptiske. Og den skepsis holder vi nok fast i, så længe vi sidder med en fornemmelse af, at sagen foreløbig har rejst flere spørgsmål, end den har givet svar: Hvad er konsekvenserne for trafikken og miljøet, hvis vi fjerner afgiften. Vil det ikke være bedst, hvis vi fastholder afgiften og i stedet satser på den kollektive trafik og gør det billigere at køre i tog? Er det bare den nemme løsning at fjerne afgiften?

I LO-Fyn kender vi ikke svarene. Men vi håber at blive klogere – og muligvis mindre skeptiske – når vi sætter alle disse spørgsmål til debat på et møde 27. april. Vi har inviteret trafikforsker Henrik Harder fra Aalborg Universitet til at hjælpe os med svarene, ligesom borgmestrene fra Odense og Nyborg kommer med oplæg til den efterfølgende debat. En debat, som vi håber, at rigtigt mange – både folkevalgte og almindeligt interesserede – har lyst til at overvære og blande sig i.

 Mødet finder sted 27. april fra kl. 19-21 hos LO Fyn, Lumbyvej 11 Odense

 Venlig hilsen

Helle Nielsen,

Formand LO Fyn

Frede Skaaning,

Formand LO Fyns trafikgruppe

 

}

13 apr 2015


});