HÅNDEN UNDER UNGDOMMEN.

HÅNDEN UNDER UNGDOMMEN.

Skrevet af Nicolai i Fra Formanden

 

Læserbrev i Fyens Stiftstidende af:

Helle Nielsen, LO Fyn

Susan Bøg Nielsen, LO Sydfyn

Maiken Madsen, LO Vestfyn

HÅNDEN UNDER UNGDOMMEN.

 

Læserbrev: Tillykke til os alle sammen. I sidste uge indgik fagbevægelsen, arbejdsgiverne og regeringen en historisk aftale om at holde hånden under praktikpladserne.

Vi har under corona kunne se, hvordan færre virksomheder opretter praktikpladser til de unge, der har valgt en erhvervsuddannelse, og alene indenfor byggeriet har man frygtet, at krisen kan koste 7700 praktikpladser. Det vil være en bombe under vores samfund, hvis antallet af praktikpladser styrtdykker, da vores virksomheder er dybt afhængige af veluddannede medarbejdere med en erhvervsuddannelse. Men med den nye trepartsaftale er der stået et solidt fundament til at fastholde og oprette flere praktikpladser i Danmark. For selv om virksomhederne er hårdt ramt af krisen, så betyder aftalen, at det nærmest ikke koster den private eller offentlige arbejdsgiver noget at ansætte en elev eller lærling i år. Virksomheder med elever i dag får et øget låntilskud på 75 procent og virksomheder, der tager nye elever i år på ordinære aftaler, får hele 90 procent i løntilskud. Samtidig får man dækket 100 procent af sine omkostninger, når eleven er på skoleophold. Det er utrolig vigtigt, at vi sikrer, at alle unge, der vil have en erhvervsuddannelse, kan få en praktikplads.

Vi skal sikre vores virksomheder fremtidens arbejdskraft, og vi har ikke råd til at tabe en generation pga. corona. Med den nye trepartsaftale har vi en unik chance for at sikre, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse, samt at endnu flere virksomheder vælger at ansætte elever til glæde for os alle sammen.

07 jul 2020


});