God vind til ny Task Force

God vind til ny Task Force

Skrevet af Helle Nielsen i Fra Formanden

God vind til ny Task Force

LO Fyn sender alle gode tanker i retning af den Task Force, som Odenses borgmester Anker Boye vil etablere i kampen for at få flere arbejdsløse odenseanere i beskæftigelse.

For han har jo fuldstændig ret i, at det på alle måder er uholdbart, at Odense med en arbejdsløshed på cirka 6 procent fortsat ligger langt over landsgennemsnittet på 4,2 procent. Derfor er alle de initiativer, der kan være med til at knække den kurve, velkomne.

Borgmesteren peger selv på de økonomiske gevinster, kommunen vil opnå, hvis det lykkes at skaffe job til “bare” en tredjedel af 5.500 arbejdsløse odenseanere, der er i stand til at tage et job. Det vil – i runde tal – betyde, at kommunen får 180 millioner kroner ekstra, som kan bruges til at styrke kernevelfærden i kommunen.

Det er mange penge. Voldsomt mange. Men det er ikke den eneste gevinst, der vil være udsigt til: Arbejdsløshed handler om levende mennesker, og hver eneste gang, det lykkes at få bare én ledig i job, er der en person mere, der får bedre mulighed for at forsørge sig selv og sin familie.

Det er selvfølgelig ikke en udvikling, der sker med et trylleslag. Der er mange parter, der skal bidrage for at nå målet. I LO Fyn tror og håber vi på, at borgmesterens Task Force kan komme med forslag og ideer, som hjælper byen – og de ledige. Og vi tilbyder (som altid) vores assistance.

Helle Nielsen,

Formand, LO Fyn

02 sep 2016


});