DYRSKUE

DYRSKUE

Skrevet af Helle Nielsen i Arkiv

TEENAGERE SKAL HAVE ORDNEDE FORHOLD I FRITIDSJOBBET

LO Fyn fortæller både børn og deres forældre om faldgruber i fritidsjobbet – først på Det Fynske Dyrskue og derefter ved møder i den Grønne Boks i Odense

De kommende dage sætter LO Fyn alle sejl til for at fortælle fynske teenagere, hvad de skal tage højde for i deres fritidsjob:

Fredag 9. juni kan eleverne fra 6.-10. klasse komme forbi LO’s stand på dyrskuet, hvor de vil blive præsenteret for ”Guide til fritidsjob” og blandt andet får nyttige informationer om feriepengeog ansættelseskontrakter.

Og tirsdag 13. juni er det de unge (kommende) fritidsjobberes forældre, der er målgruppen. De inviteres til møder i Den Grønne Boks i Odense, hvor LO vil fortælle de voksne om de faldgruber, deres børn skal tage sig i agt for.

”Vi har alle en interesse i, at de unge behandles ordentligt, når de træder ind på arbejdsmarkedet og husker deres fritidsjob for noget godt og sjovt. Men i sagens natur er de ikke så erfarne og har ikke samme kendskab til, hvad der kan være farligt på arbejdspladsen,” siger Helle Nielsen, formand for LO Fyn og fortsætter:

”Forældrene har også et ansvar, når deres teenager får job efter skoletid eller i ferien. Mødet i Den Grønne Boks kommer til at handle om, hvordan forældrene sikrer, at der både er plads til skole, lektier, fritid og arbejde i børnenes liv.”.

LO Fyn har valgt Den Grønne Boks som mødested, fordi det giver mulighed for at slå to fluer med et smæk. Efter mødet om de unges fritidsjob vil forældrene nemlig få mulighed for at gå på opdagelse i boksens interaktive præsentation af mere end hundrede erhvervsuddannelser.

”Den Grønne Boks er et fremragende initiativ med masser af gode informationer. Det er vigtigt – ikke mindst i en tid, hvor vi ved, at vi kommer til at mangle faglærte. Og da de unge, vi taler om, meget snart skal vælge retning. Derfor er det skønt, at vejlederne i Den Grønne Boks efter mødet om fritidsjob står til rådighed og fortæller forældrene om de mange muligheder, børnene har for at vælge en spændende erhvervsuddannelse,” siger Helle Nielsen.

Flere skoleklasser har allerede ”bestilt tid” hos LO på dyrskuet fredag. Andre interesserede skoler kan gøre det samme på telefon 66 14 04 15 eller mail lofyn@lofyn.dk.

Tid og sted: 

Fredag 9. juni – hele dagen: LO har stand 241 på Det Fynske Dyrskue

Tirsdag 13. juni kl. 16.30 og kl. 19: Den Grønne Boks, Dannebrogsgade 3B, 5000 Odense C

Yderligere henvendelse: 

Helle Nielsen, formand LO Fyn, telefon 28 19 27 38

MØD OS PÅ DYRSKUET – tilbud til skoleklasser på 6. – 10. klassetrin

Billede Dyrskue

Se mere om Dyrskuet under tilbud – skolekontakt.

Møde vedr. “Har din teenagers fritidsjob?” i Den Grønne boks

Billede Forældremøde

Se mere om forældremødet under tilbud – skolekontakt.

Husk at tjek få tjek på lønsedlen.

 lønfest 1600px_COLOURBOX21315546

 

      

             

 

 

                                                                                                                       

14 jun 2017


});